Magnetisk Loop  #01

Magnetisk Loop #01

Intro


(Return later for English version – yet not publishing date/est. August 2016)

Magloop-9

De fleste radioamatører kender til magnetiske loop antenner, men det forholder sig formodentlig sådan, at størsteparten aldrig har haft sådan en tilsluttet deres transceiver og kun de færreste har prøvet kræfter med selv at bygge en. Der er sikkert mange årsager til det, men en af dem er ganske givet, at man virkelig bliver udfordret på sine evner til at finde gode løsninger på mekaniske problemer. Det erfarede jeg på den hårde måde, da jeg til mit første projekt håbefuldt købte en vakuumkondensator på Ebay af en russer. Ved at studere hvad de virkelig kyndige og erfarne radioamatører kunne anbefale, var jeg nået frem til, at sådan en tingest må man da have. Men da den ankom kunne jeg se, at den både var stor som et hus og tung som bare dertil, så hvordan i alverden skulle jeg få den sat fast på antennen? Og endnu værre: Hvordan skulle jeg få den udstyret med diverse tandhjul og koblet til en motor/stepmotor? Det er spørgsmål, som jeg endnu ikke har besvaret, så derfor ligger den nu i sin kasse i min kælder.

Men det var måske alligevel pengene og umagen værd, for det fik mig til at spekulere over, hvordan sådan nogle som mig, der kun har to helt almindelige hænder og aldrig bliver ansat på et finmekanisk værksted, hvordan vi skal kunne eksperimentere med hjemmebyggede loops.
Så i stedet for at researche, hvad mestrene har fundet frem til, gav jeg mig til at undersøge, hvordan projektet kunne blive realiseret i forhold til mine evner og, hvad jeg altid sætter en ære i: tingene skal være lette at skaffe og om muligt helst lige henne om hjørnet!


Links:

#TitelTitle
01IntroIntro
02MaterialerBOM
03OpbygningenHow to build
04Arduino som PWMArduino running as PWM
04AArduino med H-Bridge
05Kloge ÅgeElmers
06On AirOn air
07Vidunder eller myter?Wonder or myths?
08FjernfeltFar Field
09NærfeltNear Field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *