USB Morsekeyboard (#01)

USB Morsekeyboard (#01)

Min Icom 7300 har indbygget software til at kontrollere en iambic keyer, så jeg har mulighed for bruge min Bencher. Den har også nogle memories. Men jeg fik alligevel lyst til at se, hvorledes en Arduino kan løse samme opgave. Eventuelt med mulighed for flere features. Da jeg allerede har skrevet et library, som kan tage hånd om det meste, var den første plan at skrive en sketch med udgangspunkt i dette library.

Undervejs i min research fandt jeg imidlertid et ualmindelig gennemtænkt projekt lavet af K3NG, så jeg besluttede mig for at lave en løsning baseret på hans projekt. Læs selv om det her på Radio Artisan.

Hovedfilen er på over 17.000 linjer! Dertil kommer en lang række filer med options og features. Det betyder to ting.

  1. Der skal en Arduino Mega til! Uno og Nano kan kun køre begrænsede versioner af sketchen
  2. Hvis man ønsker at tilpasse noget til egne behov, så kommer man for alvor på læse- og tænkearbejde!

Og det har jeg været. På arbejde.


I mit projekt vil jeg gerne have integreret et USB-keyboard og har fundet frem til et USB Host Shield version 2.0 som er anvendeligt. Jeg ville også gerne lave en løsning med et 16×02 keypad-shield, men der er en konflikt mellem de to shields, så jeg er endt med at bruge et eksternt LCD.

Lige nu har jeg en særdeles velfungerende prototype kørende. Den er udstyret med fire memories, som kan aktiveres fra pushbuttons. Der er også en commandbutton, som giver adgang til at indstille et hav af ting direkte ved hjælp af min Bencher. Opstillingen kan altså køre uden keyboard, men når det er tilsluttet, kan man indstille alting herfra. Og man har 12 memories, hvad man så lige skal finde på at bruge dem til.

I første omgang havde jeg tænkt mig at nøjes med en robust prototype, men projektet er tiltalende, så jeg laver printudkast og får også lavet en version med loddemasker, silketryk osv.

Den endelige version kommer til at se meget anderledes ud end min prototype. Jeg arbejder på en todelt løsning med et shield og et lille eksternt print med kontrolknapper mm.

Prototypen kan ses ovenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *