Morsedecoder – PCB (#02)

Morsedecoder – PCB (#02)


PCB

Med diagrammet på plads blev det tid til lidt arbejde med Kicad. Det er altid spændende, hvorledes man kan få det hele til placeret på en hensigtsmæssig måde. Det er mildest talt ikke hurtigt arbejde, – der er næsten altid nogle komponenter som skal flyttes mange gange for at løse et problem med krydsende printbaner. Nu har jeg efterhånden lavet en del konstruktioner til Arduino og det er gået op for mig, at ideen med at bygge tingene op som shields er ekstra udfordrende. Det skyldes, at selve tilslutningen til Arduinoen i sagens natur sidder i kanterne af printet. De kan ikke flyttes, og der er kun et sted, hvor man kan snige en printbane eller to igennem. Printet endte med at se således ud:

En prototype blev bygget og da resultatet var tilfredsstillende, blev Gerberfilerne sendt til mit foretrukne laboratorium i Kina. De leverer et virkelig godt produkt og yder en rigtig god og imødekommende service. Printet koster ikke meget at få lavet, men en del af handelen består i, at man får tilsendt sine print med DHL Express. Dét koster. Til gengæld står man så med sine print i hånden 5-6 dage efter. Da jeg åbnede pakken, lå der fine print, som ser således ud:

Til højre lidt over midten kan man se det ekstra jackstik. Option I. Det er ikke koblet til Megaen, men der er mulighed for at bringe signalet videre via et 3-er pinhead. I øverste højre hjørne findes tilslutningen for Option S, – en kontakt koblet på D11.  I nederste højre hjørne findes Option P, som er et potentiometer koblet til A2.

Hvis der er fejl på print eller

Belært af tidligere erfaringer har jeg lavet mine VIAs på 2 mm. Det gør det lidt lettere at lave prototypen på et hjemmelavet print. For man skal jo selv oprette forbindelsen mellem for- og bagside og det er ganske svært, hvis der ikke er nogen loddeø.


Diagram〈〈 Foregående POST i serien         Næste POST i serien 〉〉Sketch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *